«Портрети Маріуполя» в Тернополі: запрошуємо на відкриття виставки

У травні 2023 року презентація виставок «Портрети Маріуполя» пройшла в Національному музеї історії України (м. Київ) та в Центрі Шептицького (м. Львів). На черзі – місто Тернопіль, саме тут зараз мешкають деякі з героїв нашого проєкту.

Нагадаємо, що в березні 2023 року команда проєкту вже побувала в Тернополі та зустрілася з маріупольцями та маріупольчанками, яким довелося покинути рідний дім через повномасштабне вторгнення рф. Під час експедицій з героями та героїнями «Портретів Маріуполя» зустрілися журналіст, фотограф, відеограф. Були створені фотопортрети, записані історії, зафільмовані обставини життя переселенців в нових умовах. Більшість зйомок проходила в локаціях, які пов’язані з діяльністю наших героїв.

Тепер у всіх мешканців і мешканок Тернополя буде нагода більше дізнатися про життя переселенців з Маріуполя, а також долучитися до тематичних подій, які розповідають про історію та культуру тимчасово окупованого міста Марії. Адже ідейники проєкту вважають за потрібне не лише показати історії героїв, а і більше розповісти про Маріуполь, об’єднати переселенців і місцевих мешканців. Тому проєкт «Портрети Маріуполя» – це не лише виставки, а ще і тематичні події.

28 червня о 18:00 виставка «Портрети Маріуполя» буде представлена в креативному кластері «На пошті» (м. Тернопіль).

Також до вашої уваги графік заходів, які проходитимуть на базі креативного кластера «На пошті» (Тернопіль, вул. Коперника, 4):

• 28.06, 18:00, відкриття виставки (вхід вільний);

• 28.06, 18:30, кінопоказ документального фільму «Портрети Маріуполя» (вхід вільний);

• 28.06, 19:00-20:00, робота локації «‎Фотоспогад»;

• 29.06, 15:00, майстер-клас з розпису шоперів від дизайнерки Інни Макарової (за попереднім записом);

• 29.06, 17:00, екскурсія «Паралелі» від журналістки Алевтини Швецової (за попереднім записом).

Запис на події можна здійснити за посиланням: https://linktr.ee/prostirmarii

Під час відкриття виставки у Тернополі будуть вручатися друковані фотопортрети нашим героям і героїням, які зараз мешкають тут. Проєкт «Портрети Маріуполя» реалізується ГО «Простір Марії» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».


Posted

in

by