Мій Маріуполь завжди зі мною: як пройшов художній майстер-клас в Києві

В рамках виставки “Портрети Маріуполя” в Києві пройшов художній майстер-клас із розпису шоперів. Учасники та учасниці заходу в Національному музеї історії України прикрасили шопери визначними будівлями міста Марії.

Зайняття провела дизайнерка та художниця з Маріуполя Інна Макарова, а надихалися всі присутні творами маріупольської мисткині Анастасії Пономарьової, яка стала героїнею проєкту “Портрети Маріуполя”.

– Скільки людей, стільки і оригінальних малюнків. Для зручності я підготувала шаблони, які дублюють контури визначних архітектурних споруд Маріуполя. Тут є Драмтеатр, Вежа, Будинки зі шпилями, арка Міського саду… До останнього сумнівалася, чи треба Будинок з годинником, але ця споруда надихнула багатьох учасників зайняття, тож ви можете бачити Будинок з годинником на шоперах тут. На жаль, в Маріуполі цю споруду вже знесли окупанти, – розповідає Інна Макарова.

Тепло про події відгукуються і учасники:
– Такий гарний привід зібратися всім за творчою справою. Для мене кожна зустріч з маріупольцями – це відчуття дому та потужна підтримка, – ділиться враженнями Олеся, яка намалювала на своєму шопері Будинок з годинником.

Майстер-клас в Києві пройшов в рамках виставки “Портрети Маріуполя”, який реалізується ГО “Простір Марії” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.


Posted

in

by

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *