Паралелі: в рамках проєкту “Портрети Маріуполя” пройшла прогулянка зі згадкою про місто Марії

16 травня була проведена екскурсія “Паралелі” в рамках проєкту “Портрети Маріуполя”, який реалізується ГО “Простір Марії” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

В пам’яті багатьох Маріуполь досі лишається квітучим, красивим містом. Його вулицями, парками, площами любили гуляти місцеві мешканці та гості міста Марії. Історія Маріуполя, його архітектурна та культурна спадщина – неповторна та унікальна. Маріупольці та маріупольчанки, які вимушено покинули рідне місто, відтепер і назавжди є носіями пам’яті про квітуче європейське місто на узбережжі Азовського моря.

Для того аби більше розповісти про історію та культуру рідного міста ідейниця проєкту “Портрети Маріуполя”, маріупольчанка Алевтина Швецова запросила всіх охочих на прогулянку незвичного формату: фізично всі учасники та учасниці події знаходилися в історичному центрі Києва, а подумки перенеслися в місто Марії.

Група маріупольців і киян стартувала від будівлі Національного музею історії України, маршрут прогулянки пролягав повз руїни Десятинної церкви, Андріївський узвіз, Алею художників, пам’ятник Володимиру Великому та інші мальовничі локації Києва. Цікаво, що всі учасники доповнювали розповідь Алевтини власними спогадами та цікавими історичними фактами про Маріуполь і Київ. Наприкінці прогулянки всі отримали листівки з краєвидами міста Марії.

Варто відзначити, що в ніч напередодні події Київ зазнав масованої ракетної атаки з боку росії. Попри це відвідувачі екскурсії були сповнені оптимізму, і навіть невеличкий дощ не зміг завадити прогулянці.

Відеозвіт про екскурсію можна подивитися за посиланням.

Нагадаємо, що виставка “Портрети Маріуполя” в Національному музеї історії України (м. Київ, вул. Володимирська, 2) триватиме до 27 травня. 


Posted

in

by

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *