Фотоспогад у Києві: як працювала тематична локація під час виставки

Герої та героїні “Портретів Маріуполя” отримали друковані світлини на урочистому відкритті виставки в Києві. Ці фотографії були зроблені під час експедицій в березні 2023 року. Але команда проєкту вирішила подарувати нові фотоспогади більшій кількості людей і створила тематичну локацію, де всі охочі мали б змогу безоплатно отримати свій портрет.

18 травня тематичний захід відбувся перед будівлею Національного музею історії України в Києві. Цікаво, що робота локації припала на День музеїв і День вишиванки, тому відвідувачів і відвідувачок було чимало – всі бажали отримати фотопортрет на згадку.

– Полароїд? Цікаво! В нашому родинному альбомі є такі фотографії: їх робили під час відпочинку десь на узбережжі Чорного моря 25 років тому. Ми гуляли з чоловіком, а вуличний фотограф запропонував закарбувати цю мить. Тепер пам’ять зберіглась на все життя, – розповідає жінка родом з Донеччини. Зараз вона з родиною мешкає в Києві.

Фотограф Сергій Макаров пропонував людям зробити світлину на тлі будівлі музею або в зеленій зоні неподалік. Миттєві світлини на плівку Polaroid зараз користуються популярністю. Локацію “Фотоспогад” в Києві відвідало більше 30 перехожих. Більшість з них радо завітали і на виставку “Портрети Маріуполя”, яка до 27 травня експонуватиметься в Національному музеї історії України (м. Київ, вул. Володимирська, 2).

Проєкт “Портрети Маріуполя” реалізується ГО “Простір Марії” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

Фото: Національний музей історії України, ГО “Простір Марії”.


Posted

in

by

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *